Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!
Project Grindgazon Boerdonk

ReViva® grindgazon voor evenemententerrein in Boerdonk

Opdrachtgever Gemeente Meierijstad
Plaats Boerdonk
Divisie Van Berkel Biomassa & Bodemproducten

Door het aanvoeren van zware materialen voor onder meer de kermis, Buffelrun en het dorpsfeest had de grasmat op evenemententerrein ‘t Weike in Boerdonk nogal wat te verduren gekregen. Tijd dus voor een opknapbeurt. In opdracht van de gemeente Meierijstad is ReViva® grindgazon aangebracht. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Jos Kanters Groenvoorzieningen in samenwerking met Boerdonkse vrijwilligers die zorgen voor het onderhoud van het terrein

Draagkrachtig en goed berijdbaar

ReViva® grindgazon is de ideale oplossing voor het 1100 m2 grote terrein in Boerdonk. Het grasveld ziet er snel groen uit, heeft een hoge draagkracht én is goed berijdbaar. Doordat we aan het grindgazon naar wens van de klant ook een langzaam werkende hars gecoate meststof toegevoegd hebben is de grasplant het eerste jaar van bemesting voorzien.

De volgende eigenschappen maken dit product geschikt voor terreinen waar grote evenementen gehouden worden, zoals die in Boerdonk:

  • Voldoende draagkracht zonder spoorvorming
  • Goede kieming en duurzame groei grasplanten
  • Groot water bufferend vermogen
  • Project Grindgazon Boerdonk
  • Project Grindgazon Boerdonk
  • Project Grindgazon Boerdonk

“Elk dorp houdt zijn activiteiten en festivals op centraal gelegen grasvelden. Als je daar zorgt voor een goede ondergrond, oogt het grasveld de rest van het jaar ook nog goed. Het grindgazon is een goed alternatief voor bestrating.”

Paul Kanters, Jos Kanters Groenvoorzieningen

Goede fundering is essentieel

Een draagkrachtig en groen grindgazon heeft een goede ondergrond nodig. Om de grasplanten voldoende doorwortelbare ruimte te geven maar vooral om verzakkingen te vermijden. Door de toegepaste combinatie van grindgazon met ReViva® funderingssubstraat is het geheel draagkrachtig en wordt verdichting voorkomen. Regenwater wordt niet afgevoerd, maar juist geïnfiltreerd in de bodem. Daardoor is het niet alleen een klimaat adaptieve oplossing, het grasveld ziet er het hele jaar goed uit.

“Na de eerste buffelrun hield ik mijn hart vast, want ze waren een week lang aan het bouwen met auto’s en vrachtauto’s. Maar het gazon herstelde zich goed; het gras begon al snel weer groen te worden en de bodemstructuur is open gebleven.“

Joop van den Broek, gemeente Meierijstad

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie over ReViva® grindgazon?

Toegepaste diensten & producten

Berijdbaar gazon - ReViva - toepassing

ReViva® grindgazon

ReViva® grindgazon is speciaal ontwikkeld om zo nu en dan voertuigen te dragen. Het heeft daarvoor gegarandeerd voldoende draagkracht en is bestand tegen spoorvorming.
Contact
A
Mariniersstraat 4
5405 BG Uden
Onze locaties